Lorem ipsum dolor sit amet

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΑΦΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ
Γνωρίζατε ότι η επιδέξια χρήση χρώματος μπορεί να μετατρέψει ένα δωμάτιο σε ένα ζωντανό χώρο συγκέντρωσης και έναν άλλο σε ένα χώρο χαλάρωσης για να κουλουριαστείτε με ένα βιβλίο;


Εάν λοιπόν ανακαινίσατε το σπίτι σας σαν έμπειρος χειρουργός, διορθώνοντας δομικά ελαττώματα και διατηρώντας τον ξεχωριστό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα κάθε δωματίου αλλά κάτι ακόμα σας λείπει, τότε πιθανότατα, σας λείπει κάτι έγχρωμο - το μυστικό όπλο του ανακαινιστή.
Στις σημερινές κατοικίες ενιαίας διαρρύθμισης, όπου οι κουζίνες, τα σαλόνια και οι τραπεζαρίες είναι συχνά ένας μεγάλος χώρος, το χρώμα χρησιμοποιείται για να καθορίσει τους εσωτερικούς χώρους και να δημιουργήσει εστιακά σημεία σε σχετικά άχαρα δωμάτια. Το κόλπο, φυσικά, είναι να βρεις πώς να επιλέξεις χρώματα βαφής που θα χρησιμοποιήσεις και πού θα τα βάλεις.


Πώς να επιλέξετε χρώματα εσωτερικών χώρων;



1. Δημιουργήστε ένα χρωματικό σχέδιο που ταιριάζει με τα έπιπλα του σπιτιού σας

Εάν βρεθείτε παράλυτοι στο χρωματοπωλείο, ανίκανοι να επιλέξετε τις κάρτες δειγμάτων χρώματος, στον Περιστερίδη είμαστε δίπλα σας για να σας προσφέρουμε αυτή τη συμβουλή: Κοιτάξτε το πιο σκούρο χρώμα στο κάτω μέρος της λωρίδας. Εάν μπορείτε να ζήσετε με αυτό που βρίσκεται στο κάτω μέρος, ξέρετε ότι θα σας αρέσει η μέση και η κορυφή, αλλά αν επιλέξετε κοιτάζοντας το πάνω, τότε όλες οι κάρτες σε αυτήν την κατηγορία αρχίζουν να μοιάζουν.
Ξεκινήστε επιλέγοντας τρία χρώματα από ένα υπάρχον αντικείμενο στο σπίτι σας. Πάρτε για παράδειγμα ένα μαξιλάρι από τον καναπέ του οικογενειακού δωματίου, την αγαπημένη σας γραβάτα ή κασκόλ ή έναν πίνακα - οτιδήποτε σας προσφέρει άνεση ή έχετε συναισθηματική σχέση - και πάρτε αυτό το αντικείμενο στο χρωματοπωλείο. Βρείτε τρεις ταινίες δείγματος με αυτά τα χρώματα και έχετε άμεσα 15 έως 18 χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αφού κάθε ταινία δείγματος περιέχει συνήθως έξι χρώματα χρώματος.
Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα από τα τρία χρώματα βαφής ως χρώμα του τοίχου σας και να αποθηκεύσετε τα άλλα δύο για να χρησιμοποιηθούν στο δωμάτιο σε ύφασμα ή επίπλωση. Για να επιλέξετε τα χρώματα για παρακείμενα δωμάτια, πάρτε τις ίδιες πρωτότυπες ταινίες τριών χρωμάτων και επιλέξτε άλλο χρώμα.
Τέλος, επιλέξτε ένα τέταρτο χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προφορά: «Ρίξτε λίγο από αυτό το χρώμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού - μέσω μαξιλαριού ή πιάτου ή έργου τέχνης. Κάνει μια σύνδεση μεταξύ των χώρων.

2. Αποφασίστε για το Τέλος για τη δημιουργία ενός ελκυστικού οπτικού εφέ

Μόλις έχετε τα χρώματα στο χέρι, σκεφτείτε το φινίρισμα που θα χρησιμοποιήσετε. Παρόλο που τα σημερινά χρώματα έχουν αυξημένη αντοχή στους λεκέδες, η συμβατική σοφία υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι ένα σατέν φινίρισμα είναι το καλύτερο για τους τοίχους επειδή δεν εφιστά την προσοχή σε ατέλειες. Σήμερα, ωστόσο, φινιρίσματα χρησιμοποιούνται επίσης για τη δημιουργία οπτικών εφέ σε ολόκληρο τον τοίχο. Βάψτε έναν τοίχο σε ματ ή σατέν φινίρισμα και τον παρακείμενο τοίχο σε ημι - γυαλιστερό χρώμα, και τα δύο στο ίδιο χρώμα και όταν το φως χτυπάει τους τοίχους, δημιουργεί κοτλέ ή βελούδινο αποτέλεσμα. Ομοίως, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους ματ και την οροφή ημι γυαλιστερή για να επιτύχετε αντίθεση ματ και γυαλάδας. Λάβετε υπόψη ότι όσο υψηλότερη είναι η γυαλάδα, τόσο περισσότερη προσοχή τραβάτε στην επιφάνεια. Στρατηγικά χρησιμοποιημένα, το χρώμα και η γυαλάδα μαζί μπορούν να δώσουν έμφαση στα καλύτερα στοιχεία του εσωτερικού σας.

3. Ταιριάξτε το χρώμα με το συναίσθημα που θέλετε στο δωμάτιο

Τα χρώματα προκαλούν συναισθηματική ανταπόκριση. Σε γενικές γραμμές, τα ψυχρά χρώματα (μπλε, πράσινα και καθαρά λευκά) γίνονται αντιληπτά ως ξεκούραστα και καταπραϋντικά, ενώ τα ζεστά χρώματα (όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο) δημιουργούν μια αίσθηση δράματος και ενέργειας.

4. Γνωρίστε τα λευκά σας

Τα λευκά βγαίνουν σε μια εκπληκτική ποικιλία. Τα καθαρά, «καθαρά» λευκά διαμορφώνονται χωρίς χρωματικούς τόνους. Αυτά προτιμώνται από σχεδιαστές που θέλουν να παρουσιάσουν έργα τέχνης ή έπιπλα και συχνά χρησιμοποιούνται σε οροφές για να δημιουργήσουν ένα ουδέτερο πεδίο. Τα περισσότερα λευκά είναι είτε ζεστά - με κίτρινο, σκουριασμένο, ροζ ή καστανόχρωμους τόνους - ή ψυχρά, με πράσινο, μπλε ή γκρι αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε πιο ζεστά λευκά σε δωμάτια χωρίς πολύ φυσικό φως, ή για να κάνετε τους μεγαλύτερους χώρους να φαίνονται πιο άνετοι.

5. Δημιουργία ροής σε ανοιχτούς χώρους

Το χρώμα μπορεί να βοηθήσει στην «ζώνη» ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου, χωρίζοντας την τραπεζαρία από την αίθουσα τηλεόρασης, για παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να κολλήσετε σε ένα μόνο χρώμα ή ακόμη και σε μια παλέτα χρωμάτων που είναι είτε όλα ζεστά (κόκκινα, πορτοκαλιά, κίτρινα) είτε όλα δροσερά (μπλε, πράσινα, έντονα λευκά).
Γενικά, τα λευκά μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός, ενώ τα ζεστά χρώματα δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας. Τα μεγάλα δωμάτια γενικά μπορούν να χειριστούν περισσότερο χρώμα από τα μικρά δωμάτια. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις μπορούν να ανοίξουν ένα μικρό χώρο, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα δίνουν την αντίληψη ότι οι επιφάνειες είναι πιο κοντά από αυτές.
Φυσικά, ορισμένοι μικροί χώροι δεν χρειάζεται να αισθάνονται μεγάλοι: Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια φιλόξενη ή ζεστή ατμόσφαιρα σε φουαγιέ, δωμάτιο μελέτης ή βιβλιοθήκη, για παράδειγμα, το πράσινο του κυνηγιού ή το χρώμα της σκουριάς μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύτερα από το ωχρό ροδακινί για παράδειγμα.

Ελάτε στον Περιστερίδη για να διαλέξουμε μαζί τα χρώματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες σας, μέσα από μια τεράστια ποικιλία επιλογών.